bev-kep-1266E93EE-7908-5A24-EF48-72FA10BCC9D7.jpg
bev-kep-2CE71029C-ED8D-F2F8-9DB3-851D20F509F3.jpg
bev-kep-33C6C9628-8B96-468C-AA16-3B8097DA4BFF.jpg
bev-kep-4D461DB5E-D265-9CDE-F2A1-FE0209D69B95.jpg
bev-kep-5FBC3951C-B299-C087-0B08-F252CCD48323.jpg
bev-kep-68E3AFDF5-35E4-ABDA-BF9D-8475B12E0F1B.jpg
bev-kep-7BCE79664-B55A-C4E4-E643-C8DEAF9B70B6.jpg

ADR gépkocsivezetői

tanfolyam indító megbeszélést tartunk

2021. április 11-én vasárnap 8.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyam indító megbeszélésen a tanfolyammal kapcsolatos információk átadása mellett közösen meghatározásra kerülnek a tanfolyam előadásnapjai.

Előzetes tapasztalatok alapján az alaptanfolyam (NT2-9) javasolt előadásnapjai: 2021. április 17. (szombat), április 24. (szombat), április 25. (vasárnap), május 2. (vasárnap), a vizsga tervezett időpontja: 2021. május 3. (hétfő).

Kérjük, a megbeszélésre hozza magával személyi igazolványátlakcímkártyájátvezetői engedélyét és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképet. Az ismeretfelújító kollégáknak a vizsga időpontjában érvényes ADR oktatási bizonyítvány is szükséges.

Hiszen Ön is tudja, az az igazi gépkocsivezető, aki veszélyes árut is tud szállítani. Ha szeretne jogosultságot szerezni veszélyes áru szállítására, vagy a közeljövőben jár le ADR oktatási igazolványa, várjuk megtisztelő jelentkezését a több mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken.

FIGYELEM! A közeljövőben várhatóan Magyarország is csatlakozik az M333 sz. multilaterális egyezményhez, amely szerint a 2020. március 1. és 2021. szeptember 1. között lejáró ADR oktatási bizonyítványok érvényessége 2021. szeptember 30-ig automatikusan meghosszabbodik. A jelzett időpontig a "lejárt" bizonyítvánnyal is tehető ismeretfelújító vizsga. 

Bővebben ... 

GKI árufuvarozó és autóbuszvezetői továbbképző

tanfolyam indító megbeszélést tartunk

2021. április 11-én vasárnap 10.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

Az elmúlt időszakban a távoktatásos (e-learning) GKI tanfolyamaink voltak a jellemzőek (lásd alább), de igény, és megfelelő létszámú jelentkezés esetén tantermi képzésünk is indul. Kérjük, a jelentkezéshez hozza magával személyi igazolványátlakcímkártyájátvezetői engedélyét, amennyiben már volt GKI kártyáját és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképet

FIGYELEM! Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2020/698 rendelete szerint a 2020. február 1. és 2020. augusztus 31. között lejáró Gépjárművezetői Képesítési Igazolványok (GKI) és vezetői engedélyeken feltüntetett 95. harmonizált uniós kódok érvényessége a feltüntetett lejárat időpontjától számítva hét hónappal meghosszabbodik.

Ha tehergépkocsit, vagy autóbuszt vezet és még nincs, vagy már lejárt Gépjárművezetői Képesítési Igazolványa (GKI), várjuk megtisztelő jelentkezését a több mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken.

Bővebben ... 

Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó (ADR)

tanfolyamot indítunk

2021. április 20-án kedden 9.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyamra jelentkezni a jelzett időpontig (első előadásnap) lehet elérhetőségeinken. Kérjük, hogy az első előadásnapra hozza magával személyi okmányait, valamint a legmagasabb iskolai végzettségének és a veszélyes áru szállítással kapcsolatos tevékenységének idejéről szóló igazolását.

A tanfolyam tervezett előadásnapjai 2021. április 20. (kedd), április 21. (szerda), április 27. (kedd), április 28. (szerda), május 4. (kedd), május 5. (szerda), május 11. (kedd), május 12. (szerda), május 18. (kedd), május 19. (szerda), a vizsga tervezett időpontja: 2021. május 22. (szombat).

Ha szeretné megismerni a veszélyes áru szállítás szabályrendszerét, ha munkahelye, vállalkozása veszélyes áru szállítással kapcsolatos tevékenységet is végez, ha naprakész ADR ismeretekre vágyik, várjuk tanfolyamunkon. A tanfolyamra jelentkezni a jelzett időpontig (első előadásnap) lehet elérhetőségeinken.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a több, mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Bővebben ...

Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó ismeretfelújító (ADR, RID)

tanfolyamot indítunk

2021. május 4-én kedden 9.00 órai kezdettel

 Pécs, Bokor u. 21. sz. alatti oktatótermünkben.

A tanfolyamra jelentkezni a jelzett időpontig (első előadásnap) lehet elérhetőségeinken. Kérjük, hogy az első előadásnapra hozza magával személyi okmányait és a vizsga időpontjában még érvényes  veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadói bizonyítványát.

A tervezett előadásnapok (ADR): 2021. május 4. (kedd), május 5. (szerda) és május 6. (csütörtök - RID) a vizsga tervezett időpontja: 2021. május 22. (szombat).

Természetesen az ismeretfelújító biztonsági tanácsadóknak is lehetőséget biztosítunk az alaptanfolyam bármely (vagy akár minden) előadásán való részvételre.

Ha egy éven belül lejár veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadói bizonyítványa, szeretné átismételni a veszélyes áru szállítás szabályrendszerét, ha naprakész ADR (RID, ADN) ismeretekre vágyik, várjuk tanfolyamunkon.

FIGYELEM! A közeljövőben várhatóan Magyarország is csatlakozik az M334 sz. multilaterális egyezményhez, amely szerint a 2020. március 1. és 2021. szeptember 1. között lejáró veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadói bizonyítványok érvényessége 2021. szeptember 30-ig automatikusan meghosszabbodik. A jelzett időpontig a "lejárt" bizonyítvánnyal is tehető ismeretfelújító vizsga. 

Várjuk megtisztelő jelentkezését a több mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Bővebben ... 

GKI árufuvarozó és autóbuszvezetői távoktatásos (e-learning) továbbképző

tanfolyamunkra előzetes telefonos egyeztetést követően (20/9225-372) folyamatosan jelentkezhet.

Számítógépe előtt ülve is fel tud készülni a GKI vizsgára. Ha úgy gondolja, hogy az önálló felkészülés, az egyedi időbeosztás jobban fekszik Önnek, mint a tantermi előadások, jelentkezzen személyi igazolványávalvezetői engedélyévellakcímkártyájával, amennyiben már volt GKI kártyájával és egy három hónapnál nem régebbi igazolványképpel irodánkban. A papírmunka elvégzését követően hozzáférést kap a tananyaghoz (internet hozzáférés szükséges), majd az anyag megtanulását követően tud vizsgázni a Vizsgaközpont (Pécs, Hengermalom u. 2.) számítógépes termében.

A GKI tanfolyamra történő jelentkezést optimálisan a vizsga előtt kb. 3 héttel célszerű megtenni, hogy legyen megfelelő felkészülési idő a vizsga ellőtt, és a tananyag átolvasását követően maradjon idő a tesztkérdések többszöri átismétlésére, gyakorlására is.

A tanfolyam elvégzéséhez szükséges:

  • egy e-mail cím,
  • internet kapcsolat,
  • számítógép, és
  • alapfokú számítógépes ismeret (kattintani tudás).

A GKI e-learning tanfolyam demója ITT megtekinthető.

Az aktuális tanfolyamdíjainkról a tanfolyamok leírásánál ill. a tanfolyam díjak menüpontban tájékozódhat, GKI árufuvarozó (tehergépkocsi-vezetői) továbbképző tanfolyamunk díja mindösszesen 61 900 Ft.

Ha szeretné megszerezni, megújítani Gépjárművezetői Képesítési Igazolványát (GKI kártya), keressen bennünket elérhetőségeinken.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a több mint 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta).

Ne felejtse, tanfolyamaink elvégzése után nagyobb eséllyel indul versenybe a munkaerőpiacon, hiszen mind Magyarországon, mind Nyugat-Európában igény van a jól képzett sofőrökre.

Bővebben ...

 

A veszélyes áru szállításában közreműködő személyek (ADR 1.3) képzését egyedileg egyeztetett időpontokban folyamatosan végezzük!

Az ADR 1.3 fejezet vonatkozó előírásai szerint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört ellátó személyeknek feladatukhoz és felelősségükhöz igazodó képzésben kell részesülniük a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírásokból. A képzésre az ADR előírásai szerint azon vállalkozások, intézmények dolgozóinak is szüksége van, akik pl. korlátozott mennyiségben csomagolt árukra vonatkozó mentességgel, vagy az egy szállítóegységben szállított mennyiségből adódó mentességgel szállítanak veszélyes árukat.

Az ADR belföldi kihirdetéséről szóló 61/2013 (X.17.) NFM rendelet szerint a képzés megtartása legalább két évenként a résztvevők számára kötelező.

Várjuk megtisztelő jelentkezését az idén 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken. Az ADR 1.3 e-learning képzéssel kapcsolatosan tájékozódjon a https://adroktatas.hu honlapon.

Bővebben ... 

A tachográf kezelés és a rakományrögzítés iránt érdeklődő hallgatóink képzését egyedileg egyeztetett időpontokban továbbra is folyamatosan végezzük!

Talán elsőre meglepő lehet egy tanfolyam ilyen kombinációban, de aki érintett a fuvarozói szakmában az tudja, hogy az említett témakörök a biztonságos szállítás alapelemei. Ennek megfelelően az ellenőrző hatóságok is nagy hangsúlyt fektetnek a tachográf kezelésére, a vezetési és pihenőidők betartására, a biztonságos rakományrögzítésre (és nem megfelelés esetén súlyos pénzbírságra kell számítani) . Tanfolyamainkon gyakorlati példákkal ismertetjük a vonatkozó előírásokat.  

Várjuk megtisztelő jelentkezését az idén 25 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken.

Bővebben ...

ONLINE TESZT GYAKORLÁSI LEHETŐSÉG a HIR ADR Iskolában!

Az ADR gépkocsivezetői alapvizsgára (NT2-9) történő sikeres felkészülés érdekében kérdésbankot állítottunk össze, ami az érdeklődők részére a tesztidőszakban regisztráció nélkül rendelkezésre áll. Ha éppen ADR vizsgára készül, vagy csak kíváncsi jelenlegi tudására, töltse ki a teszteket, és értékelje tudását egy gombnyomással.

Bővebben ...

Nézze meg facebook oldalunkat is, a közeljövőben az ADR aktuális kérdéseivel ott is foglalkozunk!