ADR 1.3 képzés - HIR ADR Iskola

Veszélyes áru szállításban közreműködő személyek ADR 1.3 szerinti képzése

 

Az ADR 1.3 fejezet vonatkozó előírásai szerint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört ellátó személyeknek feladatukhoz és felelősségükhöz igazodó képzésben kell részesülniük a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírásokból. A képzésre az ADR előírásai szerint azon vállalkozások, intézmények dolgozóinak is szüksége van, akik pl. korlátozott mennyiségben csomagolt árukra vonatkozó mentességgel, vagy az egy szállítóegységben szállított mennyiségből adódó mentességgel szállítanak veszélyes árukat.

Az ADR belföldi alkalmazásáról szóló 39/2021. (VII. 30.) ITM rendelet előírásai szerint az ADR 1.3 szerinti oktatásokat csak a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó, hatályos bizonyítvánnyal rendelkező veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó tarthatja.

A vonatkozó rendelet szerint a képzést ismeretfelújító oktatás keretében rendszeresen ki kell egészíteni az előírásokban történt változásokkal. Az ismeretfelújító oktatást legkésőbb az előző oktatást követő második év végéig meg kell tartani, tehát az ADR 1.3 szerinti veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó által tartott oktatás érvényessége a kiállítást követő második év december 31.

Az ADR-ben meghatározott kritériumokat kielégítő baleset vagy káresemény bekövetkezése esetén a balesetben vagy annak okozásában érintett munkavállalók részére 30 napon belül soron kívüli oktatást kell tartani.

Várjuk megtisztelő jelentkezését a közel 30 éves HIR ADR Iskolában (szaktanfolyamok 1994 óta) elérhetőségeinken. Az ADR 1.3 e-learning képzéssel kapcsolatosan tájékozódjon a https://adroktatas.hu honlapon.

 

IDE kattintva, vagy a tanfolyam leírása alatti űrlap kitöltésével jelentkezhet a veszélyes áru szállításban közreműködő személyek ADR 1.3 szerinti képzésére

A képzést az alkalmazottaknak még a felelősség elvállalása előtt kell megkapniuk, olyan munkakör, amelyre a szükséges képzés még nem történt meg, csak képzett személy közvetlen felügyelete mellett látható el.

A képzés jellege:

  • Általános tájékoztató oktatás

A személyzetnek ismernie kell a veszélyes áruk szállítására vonatkozó általános előírásokat.

  • Munkakörre (feladatra) szakosított oktatás

A személyzetet feladatával és felelősségével arányban álló részletességgel ki kell oktatni a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályzatok előírásaira.

  • Biztonsági képzés

A személyzetet ki kell oktatni a veszélyes áruk által képviselt veszélyekről és kockázatról azzal arányban, hogy a veszélyes áruk szállításakor, be- vagy kirakásakor bekövetkező baleset esetén mekkora a sérülés veszélye, ill. mennyire van kitéve a veszélyes áru hatásának.

A tanfolyamra való beiskolázás feltétele:

  • a vonatkozó jogszabály beiskolázási feltételt nem határoz meg.

 A képzés díja:

12 800 Ft / fő (MAA)

Csoportos, 11 - 20 fő együttes jelentkezése esetén: 11 800 Ft / fő (MAA)

20 fő feletti csoport együttes jelentkezése esetén kérjen ajánlatot, egyedi árképzést alkalmazunk.

Amennyiben az oktatás nem tantermünkben, ill. Pécs belterületén, hanem külső helyszínen történik, 120 Ft / km kiszállási díjat számolunk fel.

Dokumentálás:

A képzést követően a képzés megtörténtét igazoló - a jogszabályban előírt tartalmú – jegyzőkönyvet, ill. az előírt okmányokat biztosítjuk a vállalkozás, ill. a dolgozók részére.

Igény esetén a képzést követően vizsgalehetőséget is biztosítunk.

Az oktatás helyszíne:

Az oktatás a megrendelővel előzetesen egyeztetett helyszínen történik.

ADR 1.3 e-learning képzés:

Az ADR 1.3 szerinti e-learrning képzés, oktatás egy korszerű képzési forma mindazoknak, akik időbeosztásukkal a hagyományos tantermi képzést – a személyes részvételt megkövetelő elméleti tanfolyamot – nehezen tudják összeegyeztetni.

Így tehát amennyiben

  • nem áll Öntől távol az informatika világa,
  • saját tempójában kíván felkészülni,
  • nem szeret kimozdulni otthonról, munkahelyéről, esetleg külföldön dolgozik,
  • nem akar hiányozni a munkahelyéről a kieső bérek miatt,
  • naprakész információkat szeretne kapni

lehetősége van az ADR 1.3 szerinti e-learrning képzést távoktatásos, online formában (e-learning) elvégezni. Az ADR 1.3 szerinti e-learrning képzéssel kapcsolatos bővebb információt a https://adroktatas.hu oldalon talál.

 

Tanfolyamainkkal kapcsolatos aktuális információkért kérem látogasson el "Aktuális" menünkbe is.

Kapcsolódó tanfolyamaink:

Jelentkezzen tanfolyamainkra! - HIR ADR Iskola

Jelentkezés tanfolyamra

 

Kérjük, hogy amennyiben jelentkezni kíván valamely tanfolyamunkra, előzetes jelzésként töltse ki az alábbi űrlapot.
Lehetőség szerint az összes mezőben adja meg a kért adatokat (a *-gal jelölt mezők kitöltése nélkül nem lehet elküldeni az űrlapot), és küldés előtt ellenőrizze az adatok megfelelőségét. Köszönjük.

Kérem adja meg nevét!

Kérem adja meg e-mail címét!

Kérem adja meg telefonszámát!

Kérem, válassza ki a tanfolyam típusát!

Kérem adja meg hozzájárulását adatainak kezeléséhez!

Hallgatóink írták

 

A tanfolyam felépítése jól kigondolt, az előadássorozat végére kerek egésszé formálódik a tudásanyag, így az ADR használatának logikája elsajátításra kerül. Folyamatos visszakérdezések, tesztek segítenek azon "finomságok" rögzülésében, amelyek a napi használat során nem biztos, hogy előkerülnek, de a számonkérés során felmerülhetnek. Mindemellett baráti légkörben, de megfelelő figyelemmel zajlik az oktatás.

G. Gábor - Győr

 

Másodszor vagyok itt, most már felújítós Tanácsadóként ültem végig a tanfolyamot, ugyanabban a kedves "családias" légkörben, szép és nyugodt környezetben, ami először is megfogott. Ha lesz lehetőségem rá harmadszorra is idejövök majd. Komoly tudást, szakértelmet kaptam az iskola vezetőjétől és a téma kiváló szakértőjétől, aki sokat segített abban, hogy ezt a nehéz anyagot elsajátíthassam és hogy akadály nélkül túljussak az egyáltalán nem könnyű vizsgákon. Köszönök mindent!

K. Tamás - Székesfehérvár

 

További vélemények ...